19 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Træk danske soldater hjem fra Korea

Træk danske soldater hjem fra Korea

En gigantisk militærøvelse er i gang i Sydkorea med deltagelse af amerikanske og også danske soldater.

Over 20.000 amerikanske soldater deltager i øjeblikket i en storstilet øvelse sammen med over 300.000 sydkoreanske soldater i Sydkorea.
FOTO: Wikimedia Commons
1 af 1

Uden større dansk medieopmærksomhed er de største USA-ledede krigsøvelser i Sydkorea i årtier nu i fuld gang. Det drejer sig som om de såkaldte Foal Eagle, som fra 13. marts overlappes med øvelsen Key Resolve med deltagelse af cirka 20.000 USA-soldater og over 300.000 sydkoreanske.

Vi opfordrer den danske regering til at trække det danske militære personale hjem fra Sydkorea som et bidrag til at undgå yderligere konfliktoptrapning.

Derudover deltager et mindre antal soldater og officerer fra USA’s nærmeste allierede – herunder naturligvis fra Danmark, som er USA’s tro følgesvend i verdens mange konflikter. Øvelserne er planlagt til at vare i otte uger, og Den Demokratiske Folkerepublik Korea i nord er udråbt til fjenden.

I krigsøvelserne indgår brug af alle militære værn samt specialenheder og mange typer våben – herunder taktiske masseødelæggelsesvåben, blandt andet deltager de atombevæbnede hangarskibe Ronald Reagan og Carl Vinson samt atombevæbnede ubåde, Aegis Destroyere, strategiske bombefly og Stealth Fightere.

Krigsøvelserne er tidligere af USA’s overkommando blevet benævnt som "årlige øvelser af defensiv karakter". Men nu indøves åbenlyst en operationsplan OP5015, der går ud på ved et højintensivt overraskelsesangreb at fjerne DDF Koreas øverste ledelse. Derefter skal det socialistiske samfundssystem i DDF Korea styrtes ifølge planen. 

Selvom det med disse øvelser er åbenlyst, hvem der udgør en trussel mod freden i Korea, så udråber en række vestlige ledere og medier, denne gang under stor medieopmærksomhed, DDF Korea som provokatører og aggressorer, da landet for få dage siden forsøgte at styrke sit forsvar ved test af nye missiler.  

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea finder, at USA’s gigantiske krigsøvelser i Sydkorea er en aggressiv handling, der udgør en særdeles alvorlig fare for en ny krig i Korea.

Vi tager på det skarpeste afstand fra denne vanvittige konfliktoptrapning, som USA og dets allierede er i gang med. Vi kræver øvelserne stoppet omgående. En fortsættelse vil kun dag for dag skærpe den i forvejen farlige konflikt og konfrontation, der eksisterer i Korea.

I stedet for konfrontation og krigstrusler og drømme om et nordkoreansk kollaps er der mere end nogensinde brug for genoptagelse af en dialog i Korea og et ophør med stormagters indblanding her.

Vi opfordrer også den danske regering til at trække det danske militære personale hjem fra Sydkorea som et dansk bidrag til at undgå yderligere konfliktoptrapning i Korea.       

 

10. mar. 2017 - 08:07   10. mar. 2017 - 08:10

Udtalelse

fra Venskabsforeningen Danmark - DDF Korea