18 Dec 2017  

KBH: Spredte skyer, dis, 1 °C

Regeringspartierne strides indbyrdes og med støttepartiet Dansk Folkeparti. Det fyger med ultimative krav og trusler. Egentligt er der ikke noget nyt i selve den politiske substans.

Regeringens pludselige udmelding om, at S-togene skal privatiseres er en afsporing af de store.

Banen er kridtet op til en hård overenskomstkamp på det offentlige område. Arbejdsgiverne går til forhandlingerne med en vifte af krav, der blandt andet vil true reallønnen, og forlænge arbejdstiden gennem en afskaffelse af den betalte frokost.

Det er dén tid på året igen.

Endnu engang har regeringen og dens håndgangne støttepartier formået at sammensætte en finanslov med det værste fra alle de involverede partier.

I tirsdags afholdt tænketanken Cevea for syvende gang Ulighedens Topmøde.

Da initiativet startede op i 2011, var der ikke meget debat om ulighed, men meget er sket siden.

USA's præsident Donald Trump har med løftet om at flytte USA's ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem reelt givet dødskysset til en fredelig løsning af konflikten mellem Israel og Palæstina ved at oprette en selvstændig palæstinensisk stat. 

I anledning af 100-året for Finlands selvstændighed den 6. december afslører Folketingets præsidium et mindesmærke i Finland, som blandt andet skal ære de fire danskere, som døde under vinterkrigen mellem Finland og Sovjetunionen 1939-40.

Det kom som en tyv om natten, da de største LO-forbund i weekenden meddelte, at de sælger forsikringsselskabet Alka for 8,2 milliarder.

Regeringen har fremsat forslag i Folketinget om køb af 27 nye kampfly af typen F35. Umiddelbart ser det ud til at flertallet er sikret, på baggrund af den aftale regeringen indgik sidste år, med blandt andet Socialdemokratiet.

Den amerikanske pesticide-gigant Monsanto har vundet slaget i EU om sit omstridte giftstof glyphosat, der blandt andet anvendes i ukrudtsmidlet Roundup.

Sider

Abonnér på Arbejderen RSS