19 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Sammenbrud i Blik & Rør-forhandlinger

OK 2017

Sammenbrud i Blik & Rør-forhandlinger

Ekstraordinære forhandlinger søndag om ny VVS-overenskomst endte uden resultat. Nu skal VVS'erne igen stemme om et mæglingsforslag, som kommer en af de nærmeste dage.

Søndag, da der blev gjort et fjerde og sidste forsøg på at lande en aftale om en ny VVS-overenskomst, mødte blikkenslagere og rørsmede op udenfor Forligsinstitutionen.
FOTO: Privat
1 af 1

Det lykkedes ikke for Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal at forhandle en ny overenskomst på VVS-området på plads med arbejdsgiverne i Tekniq.

Ingen af løsningsforslagene var nok for Tekniq, og det er årsagen til sammenbruddet.
Max Meyer, Blik & Rør forbundsformand

Sidste og altså fjerde forsøg i Forligsinstitutionen fandt sted søndag, mens blikkenslagere og rørsmede indfandt sig udenfor bygningen for at bakke fagbevægelsens forhandlere op

– Det er rigtig ærgerligt, at vi trods gentagne forsøg ikke lykkedes at forhandle en aftale på plads. Vi gjorde et stort stykke arbejde og strakte os langt for at blive enige om en aftale. Men ingen af løsningsforslagene var nok for Tekniq, og det er årsagen til sammenbruddet, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer. 

Han roser Forligsmanden for at være konstruktiv og for at have gjort et ihærdigt forsøg på at parterne skulle blive enige. 

Sammenbrud

Tekniq's administrerende direktør Niels Jørgen Hansen mener, at også arbejdsgiverne strakte sig langt. Han udtaler på Tekniq's hjemmeside:

– Alle muligheder for forlig er desværre udtømt nu, og det er dybt beklageligt. Vi har strakt os langt i forsøget på at undgå denne situation.

Som i 2012 og 2014 bliver VVS-området nu igen omfattet af Forligsmandens mæglingsforslag, som forventes fremlagt en af de nærmeste dage.

VVS-overenskomsten omfatter ca. 11.000 ansatte i 1.000 firmaer.

Strejke

I sidste uge strejkede VVS'ere mandag og tirsdag. De var utilfredse med forløbet af overenskomstforhandlingerne, hvor arbejdsgiverne igen har krævet værnebestemmelsen sløjfet fra overenskomsten.

Værnebestemmelsen har stået i VVS-overenskomsten siden 1924. Med den i hånden kan VVS'erne forlange et stykke arbejde opmålt og aflønnet i forhold til gældende prislister. Det forhindrer arbejdsgiverne i at undergrave overenskomsten, og opfattes derfor som fagets værn mod social dumping.

20. mar. 2017 - 09:56   04. apr. 2017 - 15:35

OK 2017

noc@arbejderen.dk