24 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 11 °C

Morgenkaffe og basser ved Axel Towers

Solidarisk kaffepause

Morgenkaffe og basser ved Axel Towers

100-150 personer holdt i løbet af fredag morgen og formiddag deres kaffepause ved porten til byggeriet af Axel Tower for at vise opbakning til de 40 tømrere og snedkere, der siden mandag har været fritstillet fra pladsen.

Hver morgen møder tømrersjakket op - blot udenfor porten til byggepladsen, som de blev fritstillet fra i mandags.
FOTO: Privat
1 af 1

Der er blevet drukket ekstra meget kaffe og spist mange basser her til morgen foran byggeriet af Axel Towers på Vesterbrogade.

100-150 personer valgte at holde deres kaffepause ved porten til byggepladsen og samtidig vise deres støtte til de 40 tømrere og snedkere, der i mandags blev fritstillet fra pladsen af deres arbejdsgiver DEKO. 

Mange forskellige grupper vil gerne have os ud til et møde for at fortælle om konflikten og høre om, hvordan de kan hjælpe.
Julius Gudmundsson, talsperson 

– Folk er dukket op løbende, og der har været rigtig mange stilladsfolk. Der har vel holdt 6-8 biler på skift udenfor porten. Og der har også været politikere forbi for at hilse på og udtrykke sympati, fortæller talsperson Julius Gudmundsson til Arbejderen fredag formiddag.

Siden fritstillingen i mandags er sjakket mødt ind hver morgen - blot foregår "arbejdet" nu på udvendig side af porten og består i uddeling af flyers til forbipasserende, hvor de fortæller om deres strejke i to uger og deres fritstilling.

Porten til byggepladsen er festligt prydet med røde stormfaner og bannere. Tømrenes eget banner med teksten STØT NU er blevet suppleret med endnu et banner, hvorpå der med store hvide bogstaver står: Københavns lærlinge støtter strejken.

Støtte

Opbakningen til tømrerne er stor. Støttebeløb tikker løbende ind på MobilePay på støttetelefonen, og der bliver sat små som store beløb ind på støttekontoen. Pengene skal dække manglende løn til det 40 mand store sjak i de 14 dage, de strejkede og bod på 70-100 kroner per strejketime.

– Interessen for at høre om konflikten er også stor. Vi bliver ringet op af mange forskellige grupper, der gerne vil have os ud til et møde for at fortælle og høre om, hvordan de kan hjælpe. Og vi tager selvfølgelig gerne ud og fortæller i den udstrækning, vi kan. Så vi er bestemt ved godt mod, siger Julius Gudmundsson.

DEKO har i nogle dage forsøgt at få andre håndværkere ind på pladsen for at få dem til at overtage det konfliktramte arbejde. Indtil nu er det ikke lykkedes for firmaet.

07. okt. 2016 - 12:25   07. okt. 2016 - 13:31

Faglig konflikt

noc@arbejderen.dk
Støt de strejkende på Axel Towers
  • Støt økonomisk på Swipp eller MobilePay 71 35 02 53 eller på konto 8401-1288713

  • Ring til sjakket på telefon 71 35 02 53, meld din opbakning og spørg om du kan hjælpe med noget

  • Spred videolinket med deres opråb: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=7z_xlOqJpPE

  • Meld dig på sms-kæden i tilfælde af, at der bliver sat strejkebrydere på sjakkets arbejde. Skriv til hallojpladsen@gmail.com eller til tlf. 71 35 02 53

  • Læs mere om konflikten på facebook: Støttegruppe for tømrerne på Axel Towers