19 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 21 °C

Aarhus mobiliserer: På gaden mod racisme

Aarhus mobiliserer: På gaden mod racisme

Mandag, 20. februar, 2012, 10:43:26

Initiativgruppe vil vende Aarhus' ry som racisternes højborg og samle Aarhus på gaden for mangfoldighed, når højreekstreme mødes i byen i slutningen af marts.

Mangfoldighedsfest i Aarhus i sommers. Nu går aarhusianerne igen på gaden for tolenrance og demokrati.
pn

Når europæiske højreekstreme i slutningen af marts marcherer i Aarhus, skal de mødes af en bred, folkelig manifestation for demokrati og mangfoldighed.

Sådan lyder det fra den nystiftede aarhusianske initiativgruppe, Aarhus for Mangfoldighed, der er i gang med at organisere en stor demonstration den 31. marts.

– Vi vil vende Aarhus' ry som den ekstreme højrefløjs højborg i Danmark og sikre, at byen ikke også bliver kendt sådan i Europa, siger Per Jensen fra initiativgruppen til Arbejderen.

Det er den ekstreme antimuslimske gruppe, Danish Defence League, der sammen sin engelske moderorganisation, English Defence League, har indkaldt ultranationalister fra hele Europa til en demonstration i Aarhus den 31. marts.

Her vil formanden for English Defence League, Tommy Robinson, tale sammen med Anders Gravers, der leder organisationen Stop Islamiseringen af Danmark.

Aarhus har igennem længere tid været hærget af højreekstrem vold, men det er første gang siden 2008 ,at organiserede racister indkalder til en offentlig demonstration i byen.

Per Jensen fortæller, at det er vigtigt for Aarhus for Mangfoldighed, at demonstrationen bliver en bred markering, der ikke kun samler byens venstrefløj.

– Vores mål er, at hele Aarhus skal gå på gaden og vise, at vi tager afstand fra intolerance og racisme, og vi arbejder blandt andet på at få de lokale fagforeninger med, siger han.

Derfor har initiativgruppen også valgt at give demonstrationen parolen »For demokrati, sammenhold og mangfoldighed«.

– Det er vigtigt for os at gøre demonstrationen fremadrettet og samlende, i modsætning til Danish Defence League, som jo bare ønsker at splitte befolkningen. Men Aarhus står sammen, fastslår Per Jensen.

Der bliver organiseret bustransport til mangfoldighedsdemoen fra flere andre byer i landet, blandt andet Aalborg.

20. feb. 2012 - 10:43   03. sep. 2012 - 12:37

Indland